vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

BVD: "Nieuwbouw voor voetbalvereniging Dubbeldam"

7 juni 2016

DORDRECHT - Beter Voor Dordt was en blijft voorstander van nieuwbouw voor voetbalvereniging Dubbeldam. Mede door Beter Voor Dordt wordt 5,7 miljoen gereserveerd voor de sportparkenvisie, waar de nieuwbouw voor voetbalvereniging Dubbeldam onderdeel van is.

Het Belthurepark (ook bekend als Golf en Wonen) is een plan dat Beter Voor Dordt nooit heeft gesteund, gezien de grote gevolgen voor het karakteristieke polderlandschap. Wat Beter Voor Dordt betreft, wordt definitief een streep gehaald door het zuidelijk deel van Belthurepark, waardoor geen woningbouw onder de Zuidendijk plaats zal vinden, een wens van veel Dubbeldammers.

Verplaatsing van voetbalvereniging Dubbeldam is daarmee niet strikt noodzakelijk, maar sluit Beter Voor Dordt ook zeker niet uit. Wij zullen het college verzoeken om de financiële verschillen tussen nieuwbouw op de huidige locatie en op de nieuwe locatie samen met voetbalvereniging Dubbeldam in kaart te brengen. Ook het veiligheidsaspect tijdens de bouw en de financiële gevolgen daarvan, dienen daarin meegenomen te worden. Tot slot dienen ook de kosten voor een nieuwbouwplan op de huidige locatie meegenomen te worden, evenals tijdelijke huisvesting.

Op dit moment lijkt het plan Belthurepark niet uitvoerbaar, zoals oorspronkelijk bedacht, en is er wat Beter Voor Dordt betreft, aanleiding en ruimte om het gehele plan te heroverwegen.

Met de 5,7 miljoen kan ook een definitieve oplossing worden gezocht voor de verplaatsing van OMC en Movado. Beter Voor Dordt zal het college verzoeken om uiterlijk oktober 2016 in overleg met OMC en Movado met een definitieve oplossing te komen.

Beter Voor Dordt is ook Beter Voor Sport.

Namens de fractie Beter Voor Dordt

 

Lees meer over:

voetbal dubbeldam BVD
Deel dit bericht met je vrienden!