Saturday 25 September 2021

Alles over Dordrecht

Opbrengst Haringparty dit jaar voor de Kledingbank

7 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op donderdag 23 juni wordt voor de achtste keer de Lions Haringparty Dordrecht door de Lions Dordrecht MM georganiseerd. De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting Kledingbank Dordrecht. In de afgelopen vijf edities werd zo’n 60.000 euro opgehaald voor de gehandicaptensport Drechtsteden, KNRM Dordrecht en de stichting Heppie.

Traditioneel vindt het event vanaf 17.00 uur plaats bij de Koninklijke Dordtsche Roei– en Zeil Vereeniging aan het Wantij. “Ook dit jaar loopt de kaartverkoop weer lekker”, aldus Pamela van der Kruk, organisator namens de Lions vereniging. “Wie erbij wil zijn, moet opschieten. De laatste kaarten zijn nog voor 29,50 euro te bestellen via www.haringpartydordrecht.nl. Het mooie is dat dit jaar voor het eerst via de site kaarten besteld en afgerekend kunnen worden. De tickets zullen dan ruim voor de Party per post worden verzonden.”

Net als vorig jaar worden de haringen weer geleverd, en voor een belangrijk deel gesponsord, door Koman's Vishandel uit Moerdijk. “Voor de mensen die niet zo van de rauwe vis zijn, is ook Fritez Haute Friture wederom aanwezig”, vult mede-organisator Jan Bender aan. “Dat was in 2015 een groot succes.”

Kledingbank
Dit jaar steunt de Haringparty Dordrecht de Kledingbank. Dit is een stichting die goede herbruikbare kleding doorgeeft aan volwassenen, maar ook kinderen die het hard nodig hebben, maar dit niet (meer) kunnen betalen. Dit gebeurt door middel van doorverwijzing door instanties als de Voedselbank, GGD, kerkgenootschappen en artsen. Twee maal per jaar kan dan een bezoek gebracht worden aan de kledingbank, waarbij vier kledingsets voor zowel volwassenen als de kinderen uitgezocht mogen worden.

Over Lions Dordrecht MM
Lionsclub Dordrecht MM is de jongste van de drie Dordtse Lions verenigingen. Daarnaast is het de enige Lions Club in Dordrecht die open staat voor vrouwen. Opgericht in 2001, is de doelstelling enerzijds om een bijdrage te leveren aan de lokale en nationale gemeenschap. Anderzijds zijn sociale ontplooiing, horizonverbreding, vriendschap en gezelligheid de uitgangspunten.

Foto: Lions Dordrecht MM.

Lees meer over:

kledingbank lions haring wantij
Deel dit bericht met je vrienden!