zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Cadeauwinkel Gemivaria bestaat 25 jaar

6 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Cadeauwinkel Gemivaria van de Gemiva-SVG Groep aan de Voorstraat 390 in Dordrecht bestaat in 2016 25 jaar. Op zaterdag 4 juni was er een muziekgroep op de Voorstraat West en kregen klanten en voorbijgangers brownies en een attentie.

De cadeauwinkel was één van de eerste in Nederland. "Er was behoefte aan een volwaardige plek om producten uit onze activiteitencentra te verkopen", vertelt Nella Rijsdijk, locatiemanager van Gemivaria. "Meestal gebeurde dat in een winkeltje in een activiteitencentrum, maar daar kregen de producten niet de aandacht die ze verdienden. Het was in 1991 heel apart om een winkel te beginnen als zorgaanbieder. We hebben vanaf het begin een goede klandizie gehad. Na enkele jaren konden we er een naastgelegen winkel bij krijgen en inmiddels zitten we alweer een aantal jaren 50 meter verderop in een veel groter pand."

Verrassend
Gemivaria heeft altijd een goede aanloop gehad, ook in deze tijden waarin veel winkels verdwijnen. "Wij onderscheiden ons met unieke producten, ambachtelijk gemaakt door onze cliënten. Ze worden aangevuld met trendy artikelen die we inkopen. Op die manier kunnen we een breed assortiment cadeaus, kaarten en woonaccessoires aanbieden. De kracht van Gemivaria zit in het volgen van de trends die er zijn. Steeds weer kijken we naar wat er trendy is en daar passen we de producten op aan. Sommige producten zijn tijdloos, zoals wenskaarten en kaarsen. Maar ook daarin innoveren we. Nieuwe technieken, andere uitstraling. Daarnaast blijkt dat een groot deel van ons klantenbestand Gemivaria een grote gunfactor geeft. Ze weten wie de producten maakt en dat ze met veel plezier door onze cliënten worden gemaakt. Net als de Wereldwinkel geeft dat een extra dimensie aan de producten."

Leer/werkbedrijf
Sinds een paar jaar is Gemivaria ook leer/werkbedrijf. "De gemeente stimuleert burgers om mee te doen in de samenleving. Mensen met een beperking zoals onze cliënten, maar ook mensen die door omstandigheden een forse afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Wij zijn in de Drechtsteden leer/werkbedrijf om deze burgers de gelegenheid te geven die afstand te verkleinen. Dat kan onder andere door te gaan werken in Gemivaria. Er is begeleiding aanwezig en dat voelt veilig. Zo maken mensen ook via Gemivaria kleine stapjes naar de samenleving."

Deel dit bericht met je vrienden!