donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Chemours gaat e-noses plaatsen op het terrein

3 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Vandaag heeft Chemours de milieuwethouders van de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht geïnformeerd dat het bedrijf positief staat tegenover deelname aan het e-nosenetwerk in de regio Zuid-Holland Zuid.

In de regio Rijnmond is al langer een e-nose netwerk actief. Vanwege de positieve ervaringen daar, is in opdracht van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) ook een aantal e-noses in de regio Zuid-Holland Zuid geplaatst. Het netwerk wordt krachtiger en waardevoller, wanneer bedrijven e-noses aan dit netwerk toevoegen.

De e-nose is een compact instrument dat bestaat uit een aantal sensoren die veranderingen van de aanwezige gasvormige stoffen in de buitenlucht waarnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geuren die door omwonenden als hinderlijk worden ervaren. Met het gezamenlijke netwerk kunnen bedrijven en overheden snel worden gewaarschuwd over veranderingen in de omgevingslucht en gericht maatregelen nemen om eventuele overlast te minimaliseren.

Marc Reijmers, site & compliance manager van Chemours: “Om incidentele emissies vroegtijdig te signaleren gebruikt Chemours al vele jaren fijngevoelige instrumenten voor het opsporen van specifieke stoffen. We zien het e-nose netwerk als een nuttige aanvulling op deze meetsystemen, en zien zeker het belang om enkele e-noses op ons terrein te plaatsen.” In juni gaat Chemours hierover definitieve afspraken maken met OZHZ.

 

Lees meer over:

ozhz chemours gasvormige stoffen
Deel dit bericht met je vrienden!