maandag 25 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Consolidatie hoofdkantoren Zimmer Biomet op bedrijventerrein Dordtse Kil III

3 juni 2016

DORDRECHT - Het onlangs gefuseerde Zimmer Biomet heeft besloten haar bedrijf te consolideren op de voormalige locatie van Biomet op bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht.  In april 2014 kondigden de internationale bedrijven Zimmer en Biomet de fusie aan. Het bedrijf is wereldmarktleider in gewricht vervangende en tandheelkundige implantaten en botherstel.

De regio Drechtsteden biedt mooie kansen voor nieuwe en bestaande bedrijvigheid vanwege de strategische ligging, de goede achterlandverbindingen en het aanbod van goed geschoolde werknemers. De zorgsector is een belangrijke sector en werkgever voor de Drechtsteden. In de regio is ruim 16% van de werkzame personen werkzaam binnen de gezondheidszorg en welzijn.

Wethouder Mos van de gemeente Dordrecht: „We zijn verheugd dat Zimmer Biomet na de fusie Dordrecht heeft gekozen voor plaatsing van de hoofdvestiging. Zimmer Biomet is een grote speler in de zorg, een sector waar Dordrecht en de regio sterk in zijn. Het college vindt het belangrijk bestaande bedrijven die willen uitbreiden te faciliteren”.

Zimmer Biomet heeft gekozen om te consolideren op Dordtse Kil III in Dordrecht vanwege functionaliteit van de bestaande vestiging van Biomet en de prima bereikbaarheid voor een grote groep medewerkers. Na een grondige verbouwing is een prettige werkomgeving gecreëerd voor de medewerkers van Zimmer Biomet en zijn er prima faciliteiten voor bijvoorbeeld trainingsbijeenkomsten met de klanten van het bedrijf. Op dit moment werken 150 mensen bij Zimmer Biomet in Dordrecht. Met de verhuizing van het voormalige hoofdkantoor van Zimmer naar Dordrecht, dat momenteel nog gevestigd is in Utrecht, komen daar nog eens 40 nieuwe arbeidsplaatsen bij.

De heer Van Dam van Zimmer Biomet: „Dankzij een prima samenwerking met de Gemeente Dordrecht en DEAL! hebben we gezamenlijk kunnen bewerkstelligen dat de huidige vestiging op Dordtse Kil III een prima locatie blijft voor ons bedrijf. Goede bereikbaarheid en verbinding met ons Global Distribution Centre in Hazeldonk is een absolute pre hierin geweest”.

Zimmer Biomet
Zimmer Biomet is wereldwijd actief in meer dan 90 landen en heeft ruim 16.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid portfolio van beschikbare oplossingen in de musculoskeletale gezondheidszorg aan.

Zimmer Biomet heeft voor haar keuze tot consolidatie in Dordrecht gebruik gemaakt van de diensten van DEAL! Drechtsteden Promotion & Investments Agency in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!