donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Provinciale Staten stemt in met komst Avondboot

2 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De vaartijden van de waterbus in de Drechtsteden worden uitgebreid in de avonduren. Vandaag stemde een meerderheid van Provinciale Staten in met dit door de PvdA voorgestelde plan. De proef met de zogenoemde ‘Avondboot’ gaat in december 2016 van start en duurt een half jaar. De boot gaat varen op donderdag, vrijdag en zaterdagavond tot circa 01.00 uur. PvdA woordvoerder Metin Celik: ‘Ik ben ontzettend blij met dit resultaat. Met de Avondboot krijgen meer mensen de gelegenheid deel te nemen aan het rijke culturele uitgaansleven in de Drechtsteden. Dat is goed voor de werkgelegenheid en voor de ontwikkeling van de Drechtsteden Samen Stad aan Water’.

De PvdA kwam op het idee voor de Avondboot naar aanleiding van een mail van een inwoonster uit Papendrecht. Een meldpunt Nachtboot Drechtsteden en een debat op de Waterbus volgden. Snel werd duidelijk dat het idee voor een Nachtboot op brede steun kon rekenen van inwoners en ondernemers die voorstelden combinatiearrangementen in het leven te roepen. Metin Celik: ‘Dit is wat mij betreft waar politiek over gaat. Een signaal van een bewoonster, leidt tot een zorgvuldig onderzoek. Betrokken bestuurders steken de handen in één en in dit geval ‘kan de boot dan gaan varen’.

Omdat de Avondboot ook goed aansluit bij de ambities van het college om vervoer over water uit te breiden, heeft het college het benodigde budget voor de proef gevonden in programma Bereikbaarheid en Verbonden. Ook vanuit de Drechtsteden wordt het initiatief breed gesteund. De regio levert eenbijdrage van €20.000 euro aan de proef en heeft aangegeven mee te werken aan communicatie en eventuele verdere activiteiten die de slagingskans vergroten.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!