zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Erasmus MC hartje Rotterdam gebouwd in samenwerking met EGM architecten uit Dordrecht

1 juni 2016

DORDRECHT - Laatste kans voor een kijkje in de keuken bij de bouw van het Erasmus MC. In het hart van Rotterdam wordt in samenwerking met EGM architecten uit Dordrecht gewerkt aan een nieuw ziekenhuis voor het grootste universitair medisch centrum van Nederland: het Erasmus MC. Op 4 juni is voor publiek de laatste kans om een kijkje te nemen bij dit bijzondere en grootste bouwproject in de zorg in Nederland.

Op zaterdag 4 juni 2016 van 10.00 tot 16.00 uur is het De Dag van de Bouw en staan bij ruim 160 verschillende bouwlocaties de hekken open voor publiek. Bij het nieuwe ziekenhuis van het Erasmus MC is dit de laatste kans voor een kijkje in de keuken bij de bouw.

Op de plek van het bestaande ziekenhuis wordt stapsgewijs een nieuw complex gerealiseerd waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. Door de nieuwbouw transformeert het Erasmus MC van een verzameling van losse gebouwen verbonden met loopbruggen, naar een compact, efficiënt en geïntegreerd geheel.

Met ruim 203.000m2 is dit het grootste bouwproject in de zorg in Nederland. Tijdens de Dag van de Bouw krijgt het publiek in twee rondleidingen de unieke kans om dit project te bezoeken met de verantwoordelijke architect Willemineke Hammer van EGM architecten uit Dordrecht.

Inschrijven kan hier.

Lees meer over:

architecten egm
Deel dit bericht met je vrienden!