vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Waarom doen de dieren van Stadsboerderij Weizigt zo?

1 juni 2016 (door Eva Baars)

DORDRECHT -  Waarom gromt een hond of blaten schapen naar elkaar? Iedereen vraagt zich weleens af waarom een dier zich op een bepaalde, misschien wel vreemde, manier gedraagt. Met het vernieuwde opdrachtenboekje 'Waarom doet ie zo?' ontdek je op Stadsboerderij Weizigt het antwoord op deze vraag!

Op Stadsboerderij Weizigt kun je volop knuffelen met de dieren die er rondlopen. Maar hoe wordt een dier nou het liefste benaderd en wanneer kun je beter uit de buurt blijven? Met behulp van het vernieuwde opdrachtenboekje 'Waarom doet ie zo?' ontdek je waarom een varken door de modder rolt, een paard zijn oren in zijn nek legt en een konijn met zijn neus wiebelt. Helemaal leuk is de speciale bril die je bij het boekje te leen krijgt. Als je door deze bril kijkt, kijk je net zoals een kip of konijn en zie je de wereld op een hele andere manier!

Het opdrachtenboekje 'Waarom doet ie zo?' koop je voor €0,50 in het Informatiepunt van Stadsboerderij Weizigt. Het Informatiepunt is elke woensdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor meer informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt kijk je op www.weizigt.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!