donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Vooral veel spanning in de nieuwe filmpremières deze week (Filmladder week 23-2016)

1 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Lang verwacht en veelbelovend is de nieuwe thriller van Paul Verhoeven. In ELLE speelt Isabelle Huppert een ogenschijnlijk onverwoestbare vrouw. Deze Michèle wordt aangerand en gestalkt en besluit om zelf achter haar dader aan te gaan. Daarmee ontrolt zich een bloedstollend kat-en-muis-spel.

OUR KIND OF TRAITOR is een prachtig gefilmde en meeslepende spionagethriller. Een doodgewoon echtpaar raakt verzeild in een operatie van MI5 om de infiltratie van de Russische maffia in het Londense bankwezen te verhinderen. Naar een roman van bestsellerschrijver John le Carré.

Spannend is ook de vraag of Mohammed Assaf de finale van de TV-talentenshow Arab-Idols in Cairo wint. THE IDOL toont wat hij er allemaal voor heeft moeten doen om als Palestijn deze finale te bereiken. Een van de publieksfavorieten van het laatste IFF Rotterdam.

Speciaal is voor de laatste maal een tweelijk van films die aansluiten op de expositie Schaalcken: Kunstenaar van het Verleiden. De laatste kans om Stanley Kubrick's klassieker BARRY LYNDON (1975) te zien of de inspirerende documentaire HOLLANDS LICHT. Op Zo 5 juni.

Op Ma 6 juni de laatste FilmClub van dit seizoen met de voorpremière van A HOLOGRAM FOR THE KING. Tom Hanks speelt een Amerikaanse zakenman dolend in de woestijn van Saoudie Arabië en zijn eigen leven. Met ontmoeting, inleiding en nagesprek va. 19.00 uur

In het CineFiliaal op Woe 8 juni DE MAN DIE OVE HEET. De verfilming van de Zweedse bestseller over "de gewone man", die zijn brombeerbestaan in een doorsneewijk af legt na een ontmoeting met zijn nieuwe overburen. Aanvang 20.30 uur.

Lees meer over:

the movies spanning premieres
Deel dit bericht met je vrienden!