zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Unieke filmbeleving in de komende dagen (Filmladder week 22-2016)

25 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een unieke filmbeleving dit weekend: de Filmmarathon Heimat 1. Deze legendarische filmserie uit 1984 is zowel een familiekroniek als een portret van de Duitsland in de 20e eeuw. Nu helemaal digitaal gerestaureerd en door regisseur Edgar Reitz opnieuw gemonteerd in 7 delen. Natuurlijk vraagt het veel tijd, maar in één flow kijken in 2 tot 4 dagen zal een grootse filmervaring blijken.

Daarnaast leuke premières. Love & Friendship is een frisse en spitse kostuumcomedy naar Jane Austen. Volg Lady Susan in haar charmante en geslepen bespeling van mannen op zoek naar een rijke, adelijke echtgenoot voor haar en haar dochter. Alice Through the Looking Glass 3D is het vervolg op Tim Burton's kleurrijke en 'maffe' filmversie van Alice in Wonderland uit 2010. Met Mia Wasikowska en Johhny Depp. Vanaf 9 jaar voor jong & oud.

Special is een reprise van de Dordrechtfilm Water Tekent de Stad op Di 31 mei. Vanwege de fiets4daagse Ronduit Dordt draaien we deze film nogmaasl op verzoek. Overigens net als Holland, Natuur in de Delta op Do 2 juni.

In het CineFiliaal Elle, de nieuwe film van Paul Verhoeven. Tien jaar na Zwartboek levert hij een puike Franstalige thriller af met Isabelle Huppert in de hoofdrol als slachtoffer van een verkrachting, die zelf de dader gaat opsporen. Werd afgelopen weekend lovend ontvangen op het Filmfestival van Cannes.

Lees meer over:

the movies films cinema
Deel dit bericht met je vrienden!