maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Kees van 't Hoff laatste clubkampioen de Willige Dame in poffertjessalon Visser

25 mei 2016

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT – Kees (C.D.) van ’t Hoff is de laatste kampioen van schaakclub de Willige Dame in poffertjessalon Visser. De viervoudig kampioen van Zwijndrecht eindigde voor de oud kampioenen Joop de Jong (2) en Hans Berrevoets (3).

Fokko van der Straaten legde voor RTV Dordrecht de historisch laatste clubavond vast in de ruimte, die door Visser’s Jaap Mol 29 jaar (!) ter beschikking werd gesteld.

De historische ruimte die vanaf 1932 een poffertjessalon was krijgt anno 2016 een nieuwe toekomst. De huidige eigenaar, die ook in het bestuur van de Willige Dame zat, stopt om gezondheidsredenen, zo meldt RTV Dordrecht in een de reportage van Fokko van der Straaten.

Ook de website Tomschaakboeken volgde de laatste clubavond van de Willige Dame met in 1983 als oprichters Cor Paans, Aart Camijn en Harry Snelder. Alle kampioenen over 33 jaar clubgeschiedenis zijn bij Tom van Bokhoven vermeld.

De club werkt aan een doorstart, zoals voorzitter Cor Paans op TV het vervolg noemt vanaf september in de Lutherse kerk.

Meer daarover: www.dewilligedame.nl/DWD_2016/DWD_Kampioenschap_Voorjaar_2016.htm#Kampioenschap_24_05_2016

Deel dit bericht met je vrienden!