zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Doodgeschoten Dordtenaar trok als eerste vuurwapen

20 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in de Merwedestraat, twee weken geleden, trok als eerste een automatisch vuurwapen. Dat zegt de advocaat van de 27-jarige Brabander, die heeft bekend de 38-jarige Dordtenaar te hebben neergeschoten.

Donderdag is de voorlopige hechtenis van de hoofdverdachte met 90 dagen verlengd. Volgens zijn advocaat heeft de Brabander gehandeld uit zelfverdediging.

"Mijn cliënt zette op 5 mei zijn vriendin bij haar huis af in de Merwedestraat toen hij uit het niets werd benaderd door een onbekende man", vertelt advocaat Menno Buntsma.

"De 38-jarige Dordtenaar mikte met een automatisch vuurwapen op de twee, wilde schieten, maar het wapen weigerde. Mijn cliënt schoot daarop de man neer."

Het slachtoffer is later op straat overleden aan zijn schotwonden. In totaal tien personen werden opgepakt voor de dodelijke schietpartij. Volgens de politie is de oorzaak een langlopende ruzie.

Verrassing
De advocaat spreekt dit tegen: "De schietpartij kwam volledig als een verrassing voor mijn cliënt. Hij probeerde zichzelf én zijn vriendin te beschermen."

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

Merwedestraat schietpartij
Deel dit bericht met je vrienden!