maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

400 Dordtse zonnebrillen naar de Himalaya

18 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  De actie "Zonnebrillen voor de Himalaya" is een groot succes geworden. Er zijn 400 zonnebrillen verzameld, die de ogen van de arme dorpsbewoners in het Himalaya-gebied gaan beschermen tegen de hoge UV-straling.

De Wereldwinkel Dordrecht droeg 320 zonnebrillen over aan initiatiefnemer Adriaan de Vries van 'De Vliegende Hollander'. Op de foto voorzitster Ellie Janssens, een winkelmedewerker en Adriaan de Vries. (Foto: Marian Vermeeren.)

Samen met de opbrengst van speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop en De Vliegende Hollander gaan er binnenkort dus 400 zonnebrillen naar de organisatie "Shades of love" in Duitsland. Pollewop sponsort de verzendkosten.

De brillen worden eerst schoongemaakt en gecontroleerd op UV-filter. De arme dorpsbewoners zijn er mee geholpen. De actie loopt nog door tot en met augustus 2016. U kun nog steeds zonnebrillen inleveren bij: Wereldwinkel Dordrecht, Voorstraat 204, en bij Speelgoedwinkel Pollewop in de Voorstraat 481.

Deel dit bericht met je vrienden!