maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Herdenking bij monument op het Damplein

17 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In de jaren vijftig heeft de toenmalige batterijofficier, de eerste luitenant A.H.H. Robbé Groskamp het initiatief genomen dat leidde tot de oprichting van het monument, aanvankelijk geplaatst voor het toenmalige gemeentehuis, later verplaatst naar het Damplein. De heer Robbé Groskamp heeft tot op hoge leeftijd steeds de jaarlijkse herdenkingen bijgewoond. Hij overleed in 2008.

Vanaf 1991 werd de jaarlijkse herdenking georganiseerd door het Comité Artillerie Monument Dubbeldam, bestaande uit enkele leden van de Vereniging Officieren Artillerie (V.O.A.), afdeling Rotterdam. Sedert de tiende mei 2010 worden de werkzaamheden van dat comité voortgezet door de Stichting Artillerie

Monument Dubbeldam.
De plechtigheid is muzikaal live opgeluisterd door met militaire muziek. Na de kranslegging was er in de Gravenhorst een openbare bijeenkomst waar
Burgemeester A.Brok van Dordrecht de jaarlijkse toespraak heeft gehouden.

Foto's: Wim van de Pol.

Zie ook:

Lees meer over:

burgemeester herdenking Damplein
Deel dit bericht met je vrienden!