zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Succesvolle eerste editie Week van Ons Water in de Drechtsteden

10 mei 2016 (door Eva Baars)

DORDRECHT -  Van 1 tot en met 8 mei jl. vond de Week van Ons Water plaats. Een week lang werden door heel het land wateractiviteiten voor jong én oud georganiseerd. De Drechtsteden namen ook actief deel aan deze bijzondere week met een leuk én leerzaam programma vol spetterende activiteiten.

Op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt konden bezoekers de hele week een duik nemen in de wereld van het water. Van een bezoek aan het vernieuwde Aquarama tot een lezing over watervriendelijke stadstuinen en het vangen van waterbeestjes. Op dinsdag 3 mei vond bij Weizigt de bestuurlijke aftrap plaats van de Week van Ons Water in de Drechtsteden. Feestelijk hoogtepunt vormden de Waterspelen op donderdag 5 mei. Ruim 200 kinderen namen samen met hun ouders deel aan verschillende boeiende waterproefjes en spetterende waterspelletjes. Ook kon er geknutseld en gekleurd worden, allemaal rond het thema water.

Ook elders in de Drechtsteden werd de wereld van het water verkend. In de Stadsbibliotheek in Dordrecht bedachten kinderen hun eigen, originele, wateruitvinding. In de Biesbosch werd genoten van de waterrijke natuur en gezocht naar bevers. Op het Biesbosch MuseumEiland werd een echte drinkwaterles gegeven en in Schelluinen mochten bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. In Alblasserdam werd de werking van de Schutsluis toegelicht en in het Baggermuseum in Sliedrecht mochten bezoekers zelf aan de slag als baggeraar. Bovenstaande activiteiten zijn slechts een kleine greep uit het uitgebreide aanbod van deze bijzondere waterweek in de Drechtsteden. Met het activiteitenprogramma hebben de samenwerkende organisaties in de Drechtsteden laten zien hoe bijzonder schoon water en een waterveilige woonplaats eigenlijk is.

De Week van Ons Water in de Drechtsteden is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Papendrecht, gemeente Sliedrecht en de Drechtsteden. De week werd mede mogelijk gemaakt door diverse watergerelateerde organisaties uit de regio.

Deel dit bericht met je vrienden!