donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Hans Berrevoets: ,,RTV Dordrecht onderdeel van streekomroep

9 mei 2016

DORDRECHT / DRECHTSTREEK  – (door Hans Berrevoets) RTV Dordrecht blijft nieuws. De lokale omroep, die tot 31 december 2017 de zendmachtiging heeft voor Dordrecht, zoekt naar een nieuwe stabiele toekomst.

Columnist Kees Thies concludeert vandaag in AD De Dordtenaar: ,,De lokale omroep was eigenlijk al stuurloos”.  Hij vindt dat een streekomroep de enige toekomt mogelijkheid is om minder afhankelijk te zijn van het financiële infuus van de overheid.

Een juiste waarneming.
Het markante blijft  wel dat pakweg een kwart eeuw geleden Dagblad De Dordtenaar al opende op pagina 3 met een pleidooi voor een regionale omroep. Pieter Hornix, toen sleutelfiguur bij de omroep, hield daarvoor een pleidooi. Is er anno 2016 sprake van 25 jaar stilstaand of 25 jaar achteruitgang.

Landelijk wordt in nota’s al aangegeven dat Dordrecht ook op omroepgebied met de regio een uitzendgebied zou moeten gaan vormen. Het is voor de historie een boeiende vraag: waarom  is  het nog niet gelukt?

Kees Thies stelt er nog een tweede vraag bij: Waarom is de samenwerking tussen RTV Dordrecht en het onderwijs (Da Vinci) niet gelukt. Het was wellicht de kern van de door de gemeente bevorderde verhuizing vanuit de binnenstad naar het Leerpark.
Zijn er teveel Koninkrijkjes gebleven misschien.

Waarom wordt blijkbaar in (persoonlijke)  belemmeringen gedacht niet in mogelijkheden? 
Dordrecht heeft geen tijd meer te verliezen om  zorgen dat er dit jaar een  stabiele basis wordt gelegd voor een omroep op radio, internet en TV ook vanaf januari 2018.  Inderdaad: Graag snel regionaal om ook zakelijk een beter fundament te leggen.

Radiomaker Ben Corino wil binnenkort over het onderwerp een symposium organiseren. Als de inhoud voorp staat, is dat weer een kans. De regio behoort dat serieus mee te tellen.. Daar leeft snel dat de regio er toch niet is om de Dordtse problemen op te lossen. De samenwerking moet voor iedereen meerwaarde, meer kijkers, meer luisteraars ed opleveren.

Het nieuws kan al op een aantal terreinen worden gedeeld of soms is regio nieuws ook voor Dordtenaren boeiend te noemen.

PKC Papendrecht is een voorbeeld. Vroeger werd de wedstrijd Deetos (Dordrecht) en PKC lokaal opgenomen en was die wel in Dordrecht maar niet in Papendrecht te zien.  randweer, politie, onderwijs, ziekenhuizen enz zijn al regionaal over de activiteiten onder de paraplu van de Drechtraad maar niet te spreken.

Kortom: Wanneer begint de omroep?

Lees meer over:

regio rtv dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!