donderdag 22 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Tien aanhoudingen na dodelijk schietincident Dordrecht

6 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De politie heeft donderdagavond in Breda en Raamsdonkveer tien aanhoudingen verricht in verband met het dodelijke schietincident eerder die dag in Dordrecht. Op de Merwedestraat werd donderdag 5 mei een 38-jarige Dordtenaar neergeschoten. De man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Om kwart over vier werd de Dordtenaar op straat beschoten. Omdat op deze zonnige dag veel mensen op straat waren, waren er veel getuigen die gelijk de hulpdiensten alarmeerden. Agenten troffen op straat een gewonde man. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar helaas overleed hij korte tijd later aan zijn verwondingen.

Ontoelaatbaar
De daders vluchtten weg in auto’s, maar een voorbumper en een kentekenplaat bleven achter in de Merwedestraat. De politie opende direct een grote zoekactie. Schietincidenten in het publieke domein, waarbij de kans bestaat dat omstanders betrokken worden, zijn voor de politie ontoelaatbaar. Daarbij werd zeer nauw samengewerkt met de politie van de eenheid Oost Brabant.

Eerste drie aanhoudingen
Het kenteken leidde de politie naar Breda waar zij rond 18.00 uur aan de Groenedijk drie mannen heeft aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijk schietpartij. De mannen zouden vuurwapengevaarlijk zijn, dus nam de politie geen enkel risico en dirigeerde de mannen uit het voertuig met getrokken wapen. De mannen zijn vastgezet voor verder verhoor en onderzoek.

Doorpakken, nog zeven aanhoudingen
De auto zonder voorbumper leidt de politie later in de avond naar Raamsdonkveer. Daar worden in een woning vier mannen aangehouden en nog twee mannen die in een auto zitten die voor de woning staat. De laatste verdachte voelt blijkbaar de hete adem van de politie in zijn nek en meldt zichzelf kort daarna op het politiebureau in Breda.

Onderzoek
De aanleiding voor de schietpartij is voorlopig nog onduidelijk. Het aanpakken van vuurwapengeweld heeft voor de politie de hoogste prioriteit. De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. De vele getuigen die nu kort gesproken zijn, zullen nog uitvoeriger worden gehoord. De Forensische Opsporing is de hele donderdagavond bezig geweest met het veilig stellen van sporen. Als er getuigen zijn, die nog niet bekend zijn bij de politie vragen wij hen zich te melden.

Heeft u iets verdachts gezien voorafgaand of na de schietpartij of andere informatie hierover, neem dan contact op met de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Deel dit bericht met je vrienden!