donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Ludo Dekker van het Johan de Witt Gymnasium wint bronzen medaille op Benelux Wiskunde Olympiade

2 mei 2016

DORDRECHT - Bij de Benelux Wiskunde Olympiade, die dit weekend plaatsvond in Soest, hebben negen Nederlandse scholieren een medaille in de wacht gesleept. Bij de prijsuitreiking op 1 mei nam het Nederlandse team drie zilveren en zes bronzen medailles in ontvangst. Hiermee versloegen de Nederlandse wiskundetalenten de teams van België en Luxemburg, die respectievelijk zes en nul medailles behaalden.

De Benelux Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. Elk team bestaat uit tien leerlingen. Het Nederlandse team is via vier voorrondes geselecteerd uit ruim 10.000 deelnemers. De wedstrijd bestaat uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers vierenhalf uur de tijd voor hebben. De beste helft van de deelnemers krijgt een medaille (brons, zilver of goud).

De resultaten van de individuele leden van het Nederlandse team zijn als volgt:

ZILVER (24 punten) – Levi van de Pol 3 vwo, Ichthus College Veenendaal
ZILVER (23 punten) – Pim Spelier 6 vwo, Christelijk Gymnasium Sorghvliet Den Haag
ZILVER (21 punten) – Reinier Schmiermann 5 vwo, Stedelijk Gymnasium ‘s-Hertogenbosch
BRONS (19 punten) – Ludo Dekker 5 vwo, Johan de Witt Gymnasium Dordrecht
BRONS (19 punten) – Michiel Versnel 6 vwo, Goois Lyceum Bussum
BRONS (18 punten) – Siebe Verheijen 5 vwo, Martinuscollege Grootebroek
BRONS (15 punten) – Gabriel Visser 5 vwo, Stedelijk Gymnasium Schiedam
BRONS (14 punten – Wietze Koops 5 vwo, RSG Stad & Esch Lyceum Meppel
BRONS (14 punten) – Matthijs van der Poel 3 vwo, Christelijk Gymnasium Utrecht
9 punten – Erik van Cappellen 5 vwo, Johannes Fontanus College Barneveld

Nederland won niet alleen de meeste medailles, maar behaalde ook de hoogste totaalscore, 176 punten. Daarmee bleef het team België (160 punten) nipt voor. Luxemburg eindigde met 21 punten laatste in het landenklassement.

Het Nederlandse team werd begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden en Aloysius College Den Haag), Jeroen Huijben (Universiteit Utrecht) en Jetze Zoethout (Universiteit Utrecht). De Wiskunde Olympiade wordt georganiseerd in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Leiden, Transtrend en ORTEC en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Centraal Bureau voor de Statistiek, Compositio, Noordhoff Uitgevers, ASML, Cito, Freudenthal Instituut, Instituut Archimedes van de Hogeschool Utrecht en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren.

Onderschrift foto: De negen Nederlandse medaillewinnaars. V.l.n.r.: Pim, Reinier, Michiel, Levi, Siebe, Matthijs, Ludo, Gabriel en Wietze.

Lees meer over:

brons wiskunde johan de witt
Deel dit bericht met je vrienden!