maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Anders met Daadkrachtig behang uit Dordrecht

20 april 2016

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Ondernemers. Die zijn veel te druk om zich met maatschappelijke vraagstukken bezig te houden, toch?

Mis.

Keer op keer bewijzen lokale ondernemers, groot en klein de kracht van hun partnerschap met stichting ANDERS. Ook woonwinkel Jokerdesign in Dordrecht centrum wist dat laatst te bewijzen door te reageren op een lokale nood.

Kale muren
De hulpvraag kwam binnen via Vluchtelingenwerk. Een jongen komt terecht in een woning in Papendrecht. Maar het hele kleine beetje financiën dat beschikbaar is blijkt lang niet genoeg om het leefbaar te maken. En kale lege muren maakt het niet heel makkelijk om je thuis te gaan voelen in je nieuwe leefomgeving.

De hulpvraag ging uit naar partner Jokerdesign die al snel besloot om de gehele woning van behang te voorzien. En nee, geen restpartij met een roze bloemetjes patroon, maar mooie stoere kleuren die passen bij een jongen van zijn leeftijd.

Daadkrachtige welwillendheid
Kost dit de winkel iets? Jazeker wel. Toch wordt er besloten te reageren op een nood en iemand zijn prille nieuwe leven in Nederland een boost te geven.

Geweldig om de daadkracht en welwillendheid van ondernemers in de praktijk te zien functioneren.

De goede daad gaat door
Vrijwilligers hebben de jonge man op weg geholpen waardoor hij nu heeft leren behangen.

Zijn nieuwe aangeleerde behang-skills kan hij prachtig ook weer aanbieden aan een andere vluchteling in de vorm van een pay it forward.

Want geven maakt rijk.

Foto links: De behang-skills in actie.

Deel dit bericht met je vrienden!