maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Restaurant 't Bevertje koopt bimbobox van VD

19 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Restaurant 't Bevertje moet bijna 3400 euro betalen voor kast met dansende aapjes op muziek. RTV Rijnmond meldde eerder: Voor de Dordtse investeerder Gerrit Drenth was het overduidelijk dat de befaamde bimbobox uit het failliete V&D-filliaal niet zomaar uit de stad mocht verdwijnen. Drenth: "Het is een stukje historie dat gewoon in de stad hoort."

De aapjeskast werd na het faillissement op een veilingsite gezet door de curator. Een groep Dordtenaren, onder leiding van stadshistoricus Jaap Bouwman heeft toen een crowdfundingsactie opgezet.

Maar toen eerder deze week bleek dat die actie niet ging lukken, was de angst groot dat de aapjeskast de stad zou verlaten. Maar nu blijkt dat Gerrit Drenth, investeerder achter bar-restaurant 't Bevertje bij het Beverwijcksplein de koper is. De bimbobox komt in het restaurant te staan dat wordt gedraaid door zijn vrouw en dochter.

Zie ook:

Lees meer over:

restaurant bimbobox bevertje
Deel dit bericht met je vrienden!