maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe Boekhandel maakt werk van Present zijn

18 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Aan de Voorstraat 414 opent zaterdag 23 april om tien uur een nieuwe boek- en cadeauwinkel. Present is de naam, die staat ook voor een bepaalde inhoud, zoals een plek waar mensen nieuwe werkervaring kunnen opdoen. ,,Ik geloof dat onze winkel beslist wat toevoegt aan de winkelstraat Voorstraat-west, waar steeds nieuwe winkelactiviteiten komen ", zo zegt Ad Kasius.

Samen met zijn vrouw Caroline zal hij Present gezicht geven. Het is een nieuwe winkel met een nieuwe formule,  maar Present heeft wel een verleden van ruim 22 jaar als De Hoop Shop aan de Spuiweg.  Het onderdeel mensen werkervaring laten opdoen reist mee naar de Voorstraat.

Ad Kasius: ,,We zijn aan de Voorstraat meer dan een boekhandel vanuit een breed christelijk perspectief. We willen ook een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn die is aangepast naar deze en toekomstige tijd. Dit betekent voor ons verbindingen maken: zowel commercieel en als cultureel ".

Onlangs bracht Kasius de lancering van het glossy blad Bonhoeffer naar Dordrecht en de grote Kerk toe. Present wil de komende tijd meer steentjes bijdragen aan activiteiten in Dordrecht. ,,We willen zo een zichtbare uitstraling hebben in de oudste en voornaamste straat in het historisch centrum van de Drechtsteden. Wat ons ook goed doet, is dat we een winkel hebben onder de schaduw van de indrukwekkende druk bezochte Grote Kerk." Present biedt in de nieuwe formule natuurlijk boeken en bijbels, cadeau artikelen, home & living, muziek, film, spellen, puzzels, wenskaarten en kunst.

De nieuwe winkel is ook een middel. ,,Onze doelstelling is dat we mensen willen helpen door middel van dagbesteding om werkervaring op te doen. Dat gebeurt vanuit een professionele benadering, want werk geeft kwetsbare mensen weer een ritme in het leven", aldus Ad Kasius.

Op de openingsdag is er ruimte voor christelijke historie, die past bij Dordrecht, waar tijdens de Dordtse synode van 1618-1619 werd besloten de Bijbel uit de grondtekst te vertalen in het Nederlands van toen. Dat werd de Dordtse Statenbijbel. Het markante is dat de opening en sluiting van de internationale Dordtse Synode van toen in de Grote kerk van Dordrecht was.

Daarom ook voelen Ad en Caroline zich ook helemaal op hun plek nabij de Kerk die ook Dordrecht mee symboliseert.

Deel dit bericht met je vrienden!