maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Jubal huldigt jubilarissen

15 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 11 april bestond Jubal drum & bugle corps maar liefst 105 jaar. De club werd in 1911 opgericht na een succesvol optreden van een aantal fluitisten bij een zanggroepje. Nu, 105 jaar later is Jubal een toonaangevende muziekvereniging zowel in Nederland als ver buiten de landsgrenzen.

Veel leden blijven de vereniging erg lang trouw. Dat bleek wel op de ledenvergadering waar jaarlijks de jubilarissen in het zonnetje gezet worden. Dit jaar werd er weer een groot aantal trouwe leden gehuldigd. Oud-voorzitter Wim van Bezooijen spant de kroon met maar liefst 80 jaar lidmaatschap.

Verder waren er oorkondes en jubileumspelden voor Dick Beekhuis en André Tempelaar (beiden 55 jaar lid), Bert van Maaren en Johan van der Werff (50 jaar), voorzitter Hans Kloppert en Luigi Trotta (40 jaar), Ronald van der Windt en Peter Franken (35 jaar), John van Maaren, Arnout Schouten,Raimon van Gent en Dennis van Schaardenburg (30 jaar), Nico Koornneef (25 jaar), Demy van der Jagt, Fernon van Maaren, Tim van Driel en Ruben Lourens (12 ½ jaar) en Alexander Giskes, Viktor van Maanen, Floriaan Bilderbeek, Dennis Clausing en Timo Buitenhuis (5 jaar).

Jubal en Jong Jubal staan aan de vooravond van een intensief nieuw seizoen en zijn volop met de het instuderen bezig van muziek en show. De eerste optredens staan gepland op Koningsdag. Verder doen beide corps mee aan het competitiecircuit van Drum Corps Nederland en Drum Corps Europe.

De nationale kampioenschappen worden in het FC Dordrecht stadion gehouden op 10 september.

Deel dit bericht met je vrienden!