zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

MuseumAvond trapt Nationale Museumweek af op 16 april

15 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op zaterdagavond 16 april, vanaf 19:30 uur, vindt in het Dordrechts Museum de aftrap plaats van de Nationale Museumweek 2016. Tijdens de TakepART Schalcken MuseumAvond hacken jongeren het museum en presenteren zij een verleidelijk theatraal en muzikaal programma rond de tentoonstelling Schalcken- kunstenaar van het verleiden.

Kom speeddaten met Schalckens “verleidelijke vrouwen”, trouw voor één nacht met je grote liefde of dans de tango, salsa of lambada in de verleidingsdisco! Tussen de 8 en 88 jaar? Bekijk kunst dan eens in een ander licht en prikkel al je zintuigen.

Meer activiteiten in de Dordtse musea
Tijdens de Nationale Museumweek, van zaterdag 16 tot en met zondag 24 april,  staan het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland bol van de activiteiten. Alle locaties bieden een royaal aanbod voor alle leeftijden: van een uitdagende MuseumAvond, masterclass Schalcken, speciale closed doors-, en stadsrondleidingen, op alle locaties vaste en wisselende tentoonstellingen tot een uitgebreid aanbod voor families met kinderen t/m 12 jaar. Kom langs en beleef het mee.

Ontdek nu al hoe mooi de tentoonstelling GlassFever wordt. Het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn maakten onlangs een begin met de installatie van spectaculaire glas-sculpturen. Vanaf 1 mei zijn ze ook te zien in het Dordts Patriciërshuis en DordtYart.

Nieuw en bijzonder exclusief is de rondleiding closed doors Uit liefde voor de stad door de gelijknamige tentoonstelling. Speciaal voor jou gaat op 22 april de museumdeur al vóór openingstijd open. Ervaar het ultieme VIP gevoel en beleef de tentoonstelling zonder wachtrijen en in alle rust. Na afloop staat er koffie met gebak klaar. Reserveren noodzakelijk via www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten

Als afsluiter, op zondag 24 april, vertelt schilderijenrestaurator Lidwien Speleers in de masterclass Schalcken over de fijne kneepjes van kunst en de weergaloze techniek van de fijnschilder Schalcken. Verbaas je na afloop in de tentoonstelling over zijn kundigheid.

Gratis activiteiten
Voor families met kinderen bieden de Dordtse musea tijdens de Museumweek dagelijks speurtochten, iPad- en audiotours. Nieuw zijn de speciale lichttour Toveren met licht in het Dordrechts Museum en de speurtocht Gezocht: Handige meid of sterke knecht in Huis Van Gijn. De familie-activiteiten zijn in de Museumweek gratis, exclusief museumentree (t/m 12 jaar gratis) en aanmelden is niet nodig.

Lees meer over:

museum museumweek schalcken
Deel dit bericht met je vrienden!