maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Actie van Jaap Bouman om aapjes voor Dordrecht te behouden helaas mislukt

14 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op de website van columnist Kees Thies lazen we rond half twee vandaag het volgende berichtje: "Helaas is de actie om de geliefde aapjeskast van het failliete V&D voor Dordrecht te behouden mislukt. Er was al zo’n zevenduizend euro ingezameld, maar op de online veiling is inmiddels al bijna tienduizend euro voor de populaire kast geboden. Dat bedrag liep in de avonduren van 14 april op tot al 17.000 euro.

Jaap Bouman vindt het, met deze veel te hoge prijs, ‘maatschappelijk onverantwoord’ om mee te blijven bieden. ,,Morgen (vrijdag 15 april) loopt de veiling af, maar wij doen niet meer mee. Het blijft natuurlijk fantastisch dat in zo’n korte tijd zoveel mensen zoveel geld hebben overgemaakt om Bimbo-Box voor de stad te behouden. Alle gulle gevers krijgen hun geld weer terug.”

De column van Kees Thies, die vandaag in AD De Dordtenaar staat, met de titel "Steun de 'aapjes-redders' op de veiling", is dus helaas achterhaald.

Wie geld heeft gestort krijgt het terug, zo verzekert Jaap. De bank heeft daar een programma voor, waarbij wel een kort bedrga per handeling wordt ingehouden. Dat zijn de bankregels.

(stand van zaken donderdagavond:

nr.  hoogste bod  sluitingsdatum
25. bimbobox / aapjeskast  25. bimbobox / aapjeskast
Producent:  Gamo
Serienummer:  B 1067

bimbobox / aapjeskast, muziekbox met dansende en muziek makende aapjes, v.v. muntinworp, afm. ca. 75x60x135 cm

€ 17.000,00
61 biedingen* 
12 Uren 55 Minuten

Lees meer over:

veiling aapjes V&D
Deel dit bericht met je vrienden!