zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Platform Duurzaam Dordrecht start eigen website

14 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het platform Duurzaam Dordrecht heeft haar nieuwe website in gebruik genomen.

Woensdagavond 13 april is aan het begin van het druk bezochte Duurzaamheidscafé, door William Nederpelt de nieuwe website van het Platform Duurzaam Dordrecht gelanceerd.

Deze website is onderdeel van het plan om meer gebruik te maken van de sociale media. Dordtenaren kunnen nu op verschillende manieren kennis maken met alle projecten die door burgers zijn opgezet om Dordrecht mooier, leuker en duurzamer te maken.

Op de website is veel informatie te vinden over de stadslab’s Water in de Dordtse ruimte. Zo staat alle informatie van de bewonersbijeenkomsten uit Dubbeldam over wateroverlast erop. En, er zijn alle mooie voorbeelden te zien over de wijze waarop het Damplein kan worden ingericht.

Inwoners kunnen nu zien waar ze allemaal aan mee kunnen doen, zoals een speciale cursus over Tuingeluk, het inrichten, aanpassen van tuinen zodat ze nog beter de verwachte wateroverlast kunnen verwerken.

Duidelijk is nu al te zien welke Dordtenaren er actief zijn binnen het platform.

Deze website is ontworpen door Design Effects en gebouwd door Avant Webdiensten. Naast de website is er nu ook een account op Facebook, Twitter en LinkedIn. Ze wordt beheerd door verschillende vrijwilligers van het platform.

Het platform groeit steeds verder. Vanaf 13 april dit jaar, nu dus ruim 2 jaar na de oprichting, beschikt het platform over verschillende manieren om de kennis over duurzaamheid te delen.

De nieuwe website moet dienen als een digitaal clubhuis waar plannen, ervaringen zichtbaar worden. Juist door ook met Twitter en sinds kort een facebookpagina te gaan werken wil het platform duurzaamheid zichtbaarder en vooral leuker laten worden.

Lees meer over:

duurzaam platform avant
Deel dit bericht met je vrienden!