donderdag 27 januari 2022

Alles over Dordrecht

NS: 'Stel treinreis Dordrecht Lage Zwaluwe uit'

12 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Treinreizigers moeten woensdag, donderdag en vrijdag rekening houden met veel vertraging. Door een noodreparatie van de Moerdijkbrug rijden er dan geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe.

Vorige week zijn haarscheurtjes in de brug ontdekt en het is de NS beperkt gelukt om op zo'n korte termijn vervangend vervoer te organiseren. Dagelijks maken ongeveer 75.000 mensen gebruik van het traject.

''Normaal gesproken vraagt een buitendienststelling van deze omvang maanden voorbereidingstijd'', aldus de NS. Reizigers kunnen hun reis volgens de woordvoerder beter uitstellen of buiten de spits weg gaan.

Omleidingen
Tussen Den Haag en Tilburg/Eindhoven moeten mensen omreizen via Utrecht en Den Bosch. Tussen Rotterdam en Breda is de Intercity direct een optie.

Ook rijden bussen, tussen Zwijndrecht en Lage Zwaluwe, Dordrecht en Lage Zwaluwe en Dordrecht en Dordrecht-Zuid. Alle treinen uit de richting Rotterdam stoppen op Zwijndrecht.

Gevaarlijk
De haarscheurtjes in de Moerdijkbrug kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Het is onduidelijk hoe ze zijn ontstaan.

Om de brug te herstellen, is het noodzakelijk om het spoor voor treinverkeer geheel af te sluiten, omdat de spoorstaven ingegoten zijn.

Zie ook:

Lees meer over:

ns moerdijkbrug
Deel dit bericht met je vrienden!