FC Dordrecht brengt geen punten mee terug uit Almere

12 april 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht nam het maandagavond op tegen periodekampioen Almere City. In het Yanmar stadion wilde de ploeg van Harry van den Ham de puike prestatie van afgelopen vrijdag een vervolg geven. Het werd de Dordtenaren lastiger gemaakt dan verwachten en ze gingen met 3-0 onderuit.

Dordt mist richtingsgevoel
In het Yanmar stadion ging Dordt enthousiast van start. Verdediger Greene stoomde op richting het doel van Almere maar zijn schot miste richting. Aan de andere kant moest Te Loeke tweemaal redding brengen op de schoten van Almere City, ook het buitenspelschot werd gekeerd. De eerste tien minuten was het de Dordtenaren die hard op weg waren om de openingstreffer te maken maar de schoten waren niet zuiver genoeg. Nadat de aanvalstroepen van de Schapenkoppen waren terugtrokken werd het spel aan beide kanten minder. Rangelo Janga was dichtbij een doelpunt, echter ging zijn schot voorlangs en zo bleef hij staan op achttien doelpunten.

Voordat de dertig minuten op de klok waren verschenen was het Salaswi met de vrije trap vanaf rechts en Rosario die de bal zonder problemen kon binnen koppen. Dordrecht deed zijn uiterste best om zich te herpakken maar zat in de fase dat de periodekampioen sterker werd. De vrije trap van Vleugels, die net over het doel ging, was het laatste echte gevaar van de Dordtenaren in de eerste helft.

Periodekampioen te sterk
Na vijf minuten in de tweede helft gespeeld te hebben, was het Quasten die vanaf links de bal voor het doel gooide en Boldewijn die de bal in het doel werkte. Hij kwam voor zijn man en door middel van een sliding schoof de aanvaller de bal langs Te Loeke. De Schapenkoppen moesten zich weer in de wedstrijd zien te spelen maar dat was niet gemakkelijk tegen de mannen van Jack de Gier.

FC Dordrecht combineerde steeds vaker, zo ook aan de rechterkant via de ingevallen Daniels. De invaller ging langs zijn tegenstander en zorgde er samen met Janga bijna voor dat Bijl tot scoren kon komen. De Dordtenaren gingen vol op de aanval spelen. Greene en Touré maakten plaats voor Daniels en Arias, die voor meer actie voorin moesten zorgen. Hierdoor ontstonden er ruimtes achterin waardoor Almere kon counteren en dat deden ze dan ook.

Met drie aanvallers van Almere City tegen de eenmansverdediging, die De Greef heette was het onbegonnen werk. Helemaal toen de bal achter Te Loeke werd rondgespeeld door de thuisploeg. Arbiter Van de Graaf zag het buitenspel, samen met zijn assistent, niet maar gaf wel doelman Te Loeke en aanvoerder Steenvoorden de gele kaart. De moed zakte weg bij de hardwerkende Schapenkoppen en hierna konden ze niet meer gevaarlijk worden.