maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Draagvlak onder bestuur van RTV Dordrecht staat onder druk na aankondiging TV loos tijdperk

9 april 2016

DORDRECHT – Het draagvlak onder  het bestuur van de stichting RTV Dordrecht staat onder druk, nu volgens medewerkers het bestuur de handdoek in de ring heeft gegooid.  Er wordt zelfs hardop gezegd en ook geschreven dat het bestuur wellicht beter de ruimte kan geven aan anderen.
Vorige week werd naar buiten gebracht door de vleugel van RTV Dordrecht onder leiding van voorzitter Cees den Bakker dat op 1 januari 2017 wordt gestopt met TV. Columnist Kees Thies was tien dagen geleden nog redelijk welwillend in zijn reactie in AD De Dordtenaar want met twee ton subsidie per jaar kan je geen volwaardige TV maken, zo gaf hij aan. Volgens Thies is regionale samenwerking wel een kans.

Nieuwe mediavormen hebben de toekomst en met de bescheiden middelen zou daar de toekomst liggen, aldus de redenering. In de Dordtse politiek is er verrast en verbaasd gereageerd.
Zowel in AD De Dordtenaar als via een brief in Dordt Centraal heeft Maarten Wijk, de man van het politieke programma op RTV Dordrecht, laten weten het bestuur niet te volgen in de koers.
Hij steunt ook letter voor letter columnist Kronkelaar, die goed thuis is op de werkvloer van RTV Dordrecht.
Het is ook goed om de kern van de redenering van Kronkelaar te lezen:
,,Neigen om er maar helemaal mee te stoppen vind ik ook niet zo handig. Het lijkt op blufpoker met een hoge inzet. Russisch roulette zelfs. Want welke politicus neemt het op voor een club, die aankondigt zelf de handdoek in de ring te willen gooien? Een bestuur dat geen toekomst ziet, treedt af. Waarom geen nieuwe energie gestoken in de totaal mislukte samenwerking met Da Vinci Media? Juist met leerlingen was (en is) veel meer te bereiken voor de lokale omroep. Waarom niet keihard ingezet op vergaren van reclame en andere inkomsten?”

Het verdienmodel RTV Dordrecht is ook niet van de grond gekomen. In AD De Dordtenaar werd al een pleidooi gehouden dat de locale omroep commercieel moet worden. Tevens is meermalen gesproken over een regionale omroep waarbij ook aan samenwerking met RTV Rijnmond is gedacht. Ook in Dordtse politieke kringen is dat genoemd.

Na de aankondiging van het bestuur van RTV Dordrecht is er in politieke kring weinig tot geen draagvlak om de subsidiekraan weer verder open te draaien zodat TV mogelijk blijft,

Alleen raadslid Marget Stolk van de ouderenpartij liet per twitter weten:

Spijtig voor onze ouderen, het Dordtse nieuws verdwijnt van tv! Eenzaamheid neemt hierdoor verder toe, kom @raaddordt, steun @rtvdordrecht

Lees meer over:

rtv dordrecht draagvlak
Deel dit bericht met je vrienden!