zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Duizenden mensen zijn gestart met afvaluitdaging

8 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - 140 Dordtenaren doen mee aan de strijd om afval terug te dringen. In 29 gemeenten zijn meer dan 3000 inwoners van start met 100-100-100.nu, het project waarin per gemeente 100 mensen 100 dagen 100% van hun afval scheiden. In Dordrecht doen 140 mensen mee aan deze uitdaging. Afgelopen vrijdag konden de deelnemers op het forum alvast kennismaken met andere deelnemers. Sinds deze maandag staat de allereerste weekopdracht klaar, en voor de wekelijkse video ging presentator Georgina Kwakye op bezoek bij HVC om te zien wat er met ons afval gebeurt.

Tijdens de afvaluitdaging ervaren de deelnemers hoe we zo veel mogelijk materialen in ons huishoudelijk afval kunnen scheiden, om te hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft kunnen we nieuwe producten maken, maar alleen als we ons afval thuis goed scheiden. Ook kunnen we onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen.

Op www.100-100-100.nu hebben alle deelnemers toegang tot een persoonlijke pagina om wekelijks de weegresulaten van hun hoeveelheid restafval, oud papier, gft en plastic in te voeren. Er is elke dag iets nieuws te doen óf te zien op de site, zoals de weekopdracht, de video met de afvalcoach en bijzondere verhalen van deelnemers. Op het forum kunnen deelnemers ervaringen en tips over afvalscheiden en -preventie delen. Ook niet deelnemers kunnen meekijken en de nieuwsbrief ontvangen.

Lukt het om in alle gemeenten met minstens 100 huishoudens, 100 dagen, 100% afval te scheiden en veel minder restafval over te houden? Volg de deelnemers, hun uitdaging én hun tips en op www.100-100-100.nu.

Lees meer over:

afval restafval scheiding
Deel dit bericht met je vrienden!