zaterdag 24 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Open Dag 'Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeilvereeniging'

8 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 16 april houdt “De Dortsche” een open dag op de locatie aan het Wantij. Dit jaar bestaat de vereniging 165 jaar en is daarmee één van de 3 oudste roei- en zeilverenigingen in Nederland. Op 16 april kan iedereen kennismaken met zowel het roeien als het zeilen:

Roeien is een sport voor jong en oud: Vanaf 12 jaar en tot op hoge leeftijd kun je roeien. Je traint met roeien al je spieren, maar de kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Roeien is een sport waarbij je heerlijk buiten in de natuur bent: Dordrecht beschikt over één van de mooiste roeiwateren van Nederland. Je geniet van de prachtige Biesbosch en vaak zie je nog een ijsvogeltje of een bever tijdens het varen. Je kunt ook het hele jaar door roeien, zolang er geen ijs ligt. Het is een sport die je alleen (in een skiff) kunt beoefenen maar ook met meerdere personen samen, tot aan 8 roeiers met een stuurman of vrouw.

Je kunt ook kiezen voor verschillende niveaus van recreatief tot wedstrijdroeien. Op de open dag kun je het roeien eerst proberen in “de bak” op de kant en daarna in een boot op het water. Uiteraard onder begeleiding van een instructeur.

Leren zeilen is plezier beleven op het water. Onze zeilclub is voor leden van 8 tot 80 jaar. Als je 8 jaar bent en je zwemdiploma’s A en B hebt kan je leren zeilen in een Optimist. Vanaf het begin zeil je zelf en ben je de “kapitein” van jouw boot. Voor tieners hebben we een andere zeilboot: de RSFeva. Dit is een boot met 3 zeilen en je vaart er met z’n tweeën in. De zeillessen beginnen in mei en duren tot oktober, onderbroken door de zomervakantie. Er wordt gezeild op het spaarbekken. Op de open dag aan het Wantij kan je eens proberen hoe het is om te zeilen.

De open dag wordt gehouden zaterdag 16 april 11.00-15.00 op de locatie aan het Wantij in het Wantijpark.
Er is geen aanmelding nodig. Meer informatie op www.kdrzv.nl

Lees meer over:

roeien zeilen
Deel dit bericht met je vrienden!