Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Pieter de Kort verlaat Rivas Zorggroep

8 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Begin juli zal Pieter de Kort Rivas Zorggroep verlaten. Pieter de Kort heeft dan bijna 17 jaar leiding gegeven aan Rivas. De Raad van Toezicht heeft de werving van een nieuwe voorzitter voor de Raad van Bestuur inmiddels in gang gezet. Daarbij wordt al rekening gehouden met het feit dat de fusie met het Albert Schweitzer ziekenhuis op termijn zijn beslag krijgt. De nieuwe Rivas-voorzitter zal dan lid van de nieuwe gezamenlijke Raad van Bestuur worden.

De afgelopen maanden heeft Rivas een reorganisatie in gang gezet. Rivas is de afgelopen 10 jaar zeer succesvol geweest in ketenkwaliteit, cliëntgerichtheid en bedrijfsvoering. Dat gebeurde in een relatief stabiele omgeving. Maar tijden veranderen, het financiële klimaat wordt killer en het zorglandschap complexer. Om snel en trefzeker te kunnen blijven inspelen op deze veranderingen wordt een slagvaardiger structuur ingevoerd met vier nieuwe divisies; ziekenhuiszorg, thuiszorg, langdurige zorg en kortdurende zorg.

Pieter de Kort over zijn vertrek: ‘Na bijna 17 intensieve en mooie jaren heb ik besloten Rivas Zorggroep te verlaten. De invoering van een nieuwe organisatiestructuur en de benoeming van vier nieuwe directeuren per 1 juni is een goed en logisch moment om ruimte te maken voor een opvolger. Zo kan Rivas een frisse start maken met een nieuw team. Voor mij persoonlijk is het ook tijd voor nieuwe activiteiten.’

Deel dit bericht met je vrienden!