Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

10.000 Euro toegekend door Oranje Fonds voor start Speelotheek Pip & Zo

5 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - "Het Oranje Fonds heeft het bedrag toegekend om Stichting Speelotheek Pip & Zo te laten starten. Dit bedrag kunnen we heel goed gebruiken om een professionele start te maken. Dankzij deze bijdrage kunnen we een computer en een goed uitleensysteem aanschaffen, waarmee we de registratie van onze klanten en het speelgoed goed kunnen registreren. Daarnaast hebben we een deel gereserveerd om onze naamsbekendheid op te bouwen in de regio. Maar het allermooiste is dat we nieuw duurzaam speelgoed kunnen aanschaffen, waardoor we een nog beter assortiment kunnen aanbieden," legt Bianca Pipping uit.

De speelotheek vervult een duidelijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Spel en spelen zijn essentieel. Door het uitlenen van speelgoed en het geven van informatie en advies wordt het speelplezier bevorderd. Een speelotheek is een laagdrempelige organisatie.

De doelstelling is gericht op het mogelijk maken van goed spelen door een verantwoord aanbod van speelgoed. Door speelgoed te kiezen en uit te proberen krijgen ouders, opa en oma, opvoeders en gastouders informatie over de ontwikkelingsfase, interesse en mogelijkheden voor hun kind(eren).
Ook voor scholen, kinderdagverblijven en bedrijven zijn er mogelijkheden om speelgoed te lenen.

De opening is op 13 april van 13.30 tot 16.30.
Locatie SDK Groenland, Chico Mendesring 817 , WX Dordrecht.
www.pipenzo.nl

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met €27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel dit bericht met je vrienden!