donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Benefiet event want De Vrijheid gaat door

4 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Café De Vrijheid heeft onlangs noodgedwongen haar deuren moeten sluiten. Om deze unieke kroeg te redden is er op zaterdag 9 april een benefietevent in DOOR: De Vrijheid Naast diverse liveoptredens, waaronder de band Here Today en singer-songwriter Gosse Bosma, zullen enkele voormalige dj’s van De Vrijheid muziek draaien. Daarnaast kan het publiek meedoen aan een loterij en wordt er werk van kunstenaar Jan de Smit geveild. Ook zijn de karakteristieke bierglazen met het logo van het café verkrijgbaar. Vroege gasten worden bovendien voorzien van een warme maaltijd. Natuurlijk zijn ook de bekende XL tosti’s van De Vrijheid de gehele avond verkrijgbaar.

Iedereen die tussen 18.00 en 20.00 aankomt betaalt €10,- entree, hierbij is de maaltijd inbegrepen. Na 20.00 betaalt men €7,50. De gehele opbrengst van de deurverkoop komt ten goede aan café De Vrijheid. Tevens zal DOOR een deel van haar baromzet doneren.

DOOR is te vinden in het centrum van Dordrecht, Voorstraat 142-144.

De Vrijheid bestaat inmiddels al honderd jaar. Het café aan de Noordendijk is met zijn eigen sfeer en onveranderde interieur een begrip in Dordrecht. Nadat de horecagelegenheid de afgelopen tijd vele tegenslagen kreeg te verwerken, moest men noodgedwongen de deuren sluiten. Het personeel van De Vrijheid heeft een verklaring geplaatst op de facebookpagina, waarin zij aangeven een doorstart te willen maken onder een nieuwe eigenaresse.

DOOR is een ontmoetingsplek in een bijzonder monumentaal pand in Dordrecht. Wekelijks zijn er nieuwe activiteiten in deze actieve en bruisende broedplaats. Daarnaast biedt DOOR ruimte evenementen en laat je inspireren door bijzondere concerten, exposities en Geïnteresseerden die De Vrijheid een warm hart toedragen, kunnen op diverse manieren bijdragen. Uiteraard is men zaterdag welkom in DOOR, ook kan men een donatie doen. Meer informatie hierover is te vinden op de facebookpagina van café De Vrijheid.

Lees meer over:

benefiet Voorstraat de vrijheid
Deel dit bericht met je vrienden!