maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Hectisch bezoek Geert Wilders aan Dordrecht

3 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag een hectisch bezoek gebracht aan Dordrecht. Daarbij was veel politie, media en beveiliging op de been. Ook waren er tegenprotesten, zo was op de Grote Kerk een anti-PVV-spandoek opgehangen. Vijf personen zijn aangehouden.
Wilders deelde op Dordtse markt flyers uit tegen het akkoord tussen de EU en Oekraïne. Fans van hem probeerden een selfie te maken met de politicus, maar dat lukte alleen als de politie en beveiliging het toestond.

Gedurende het korte bezoek stonden er steeds tientallen agenten en beveiligers om Wilders heen. Ongeveer tien protesteerders waren aanwezig. Ze riepen leuzen als: 'Weg met fascisme'. Twee van hen zijn gearresteerd nadat ze agenten zouden hebben beledigd.

Spandoeken
Protestgroep 'Laat ze niet lopen' had vooraf stickers en flyers verspreid. Behalve op de Grote Kerk waren ook op de Krispijntunnel en Stadsbrug Zwijndrecht spandoeken gehangen, schrijft de beweging op Facebook.

Bij de Drechttunnel langs de A16 waren ook spandoeken opgehangen. Daarvoor zijn drie personen aangehouden. De actie zorgde volgens de politie voor te veel afleiding voor passerende automobilisten.

Kerkbestuur boos
Het kerkbestuur wist niets van de actie en reageerde boos op het spandoek bovenin de toren. Na de melding is het doek gelijk verwijderd.

Lees meer over:

A16 referendum wilders pvv
Deel dit bericht met je vrienden!