zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Sportclubs zamelen hun afval gescheiden in

1 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Onder het motto 'Wat thuis kan, kan ook in de kantine' starten vijf Dordtse sportclubs op 1 april met het gescheiden inzamelen van afval. Ze doen mee aan een landelijke proef van twee jaar in het kader van 'Supporter van Schoon'.

De volgende verenigingen doen mee: Next Volley Dordrecht, The Hawks, Sporting Delta, Dash35 en FC Dordrecht. Wethouder Rinette Reynvaan: "Het is goed te zien dat deze sportverenigingen zich niet alleen bezighouden met sport maar ook maatschappelijke betrokkenheid laten zien."

De verenigingen houden hun plastic verpakkingen, blikjes en drankkartons apart. Ook zorgen ze dat de omgeving schoon blijft. Ze hebben daarvoor van de gemeente aparte afvalbakken en afvalgrijpers gekregen. Opnieuw & Co haalt de zakken met ingezamelde verpakkingen op.

Gescheiden inzamelen levert de clubs minder restafval en dus een lagere afvalrekening op. Ze krijgen daarnaast een vergoeding voor het schoonhouden van de buitenruimte. Hoe beter de prestatie, hoe hoger de vergoeding. Het bedrag kan oplopen tot meer dan duizend euro.

Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid): "Bij afvalscheiding denk je al snel aan huishoudens. Maar ook bij verenigingen ontstaat veel afval. Door dat goed te scheiden kunnen waardevolle grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Van het ingezamelde plastic kunnen weer broodtrommels, tennisballen en bermpaaltjes worden gemaakt. Blik wordt verwerkt tot fietsen of zelfs vliegtuigonderdelen. En het aluminium uit drankenkartons is weer een basis voor emmers en pannen. Geweldig dat deze sportverenigingen gaan helpen afval nog beter te scheiden en tegelijkertijd de omgeving schoonhouden."

Lees meer over:

duurzaam afval sportclubs
Deel dit bericht met je vrienden!