donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Het Spectrum zoekt collectanten die mee draaien in de Oranje Fonds Collecte

16 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  Het Spectrum zoekt collectanten die mee draaien in de Oranje Fonds Collecte van 17 mei t/m 21 mei. 

Van 17 mei tot en met 21 mei collecteert Het Spectrum vanuit verschillende locaties mee met de Oranje Fonds Collecte in Dordrecht. Van het opgehaalde bedrag krijgt Het Spectrum de helft. Daarmee wil Het Spectrum op verschillende locaties het geld besteden aan activiteiten voor ouderen. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Zuid Holland Zuid. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij. Het Spectrum is op zoek naar 40 mensen die mee willen collecteren van 17 mei tot en met 21 mei in de wijken Nieuw-Krispijn/ Zuidhoven en Sterrenburg 2.

Opgeven kan via m.v.putten@hetspectrum.nl of via 078-6323362.

De deelnemende locaties zijn De Prinsemarij in Nieuw-Krispijn, Vreedonk in Zuidhoven en Het Theehuis in Sterrenburg 2.

Voor al deze locaties geldt dat zij graag voor de doelgroep ouderen en participerende wijkbewoners ontmoetingsactiviteiten willen organiseren in de Week tegen de eenzaamheid die van 22 september tot 1 oktober 2016 plaatsvindt. De invulling van de activiteiten zal per locatie verschillen en worden afgestemd op de wensen uit de wijk. Te denken valt aan een ontmoetingsmaaltijd, een wijkfeest of een uitstapje.

Wij willen graag, door mee te doen aan het collecteren, aandacht vragen voor eenzaamheid en daarnaast het geld gebruiken voor die activiteiten die eenzaamheid tegen gaan. Dus help ons en word collectant.

Oranje Fonds Collecte Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen een paar uurtjes willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NL-doet.

Lees meer over:

collecte oranjefonds spectrum
Deel dit bericht met je vrienden!