dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Deze week films die het gesprek bepalen bij The Movies en de Bibliotheek

14 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op Do-avond 17 maart presenteren we twee bijzondere activiteiten. Beide zijn zeer verschillend, met als overeenkomst dat het gesprek over de film(s) centraal staat. Met elkaar doorpraten over wat je hebt gezien....

Water Tekent de Stad.
De Dordtse filmmaakster Evelyn Jansen schetst in deze film hoe haar eigen stad zich verhoudt tot het water. De stad leeft en werkt er mee, maar moet zich er ook tegen beschermen.

In combinatie met treffende beelden vertellen diverse stadgenoten en deskundigen over hoe die verhouding is of zou moeten zijn.
Na de film is er een nagesprek door/met Evelyn Jansen.

De film is een initiatief van Stg De Stad en wordt vertoond in The Movies. Aanvang 20:30 uur.
Kaarten kosten 7,50 euro.

Klik hier voor de trailer.

In maart draaien tegelijkertijd de verfilmingen van twee monumenten uit de Nederlandse literatuur: Beyond Sleep en Knielen op een Bed Violen. Bij boekverfilmingen steekt vaak de discussie op over boek of film, zo van “Ik vond het boek beter..” en “Nu ik de film heb gezien, hoef ik het boek niet meer te lezen..” In samenwerking met de Bibliotheek AanZet pakken we die discussie een keer echt beet in de BoekenFilmClub XL.
Geert ter Steeg leidt “een prettig gesprek” over deze boeken en films met u het publiek en enkele Dordtse gasten. Betrokken, nieuwsgierig en ontspannen verdiepen we ons in wat we hebben gelezen en gezien.

Locatie: De Blauwe Kamer van de Bibliotheek Dordrecht (Groenmarkt 153). Aanvang 19:30 uur. Gratis toegang.

Deel dit bericht met je vrienden!