Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD roept winkeliers op met ideeen rond winkelparkeren te komen

14 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een dagje winkelen in Dordrecht en de hele dag voor slechts 6 euro overdekt parkeren gecombineerd met een kop koffie in een van de horeca zaken in de binnenstad. Dat klinkt erg aantrekkelijk en zou zomaar eens meer mensen kunnen verleiden om een dagje Dordrecht te bezoeken. Wie weet is het één van de mogelijke uitwerkingen van een samenwerking tussen winkeliers en gemeente om meer bezoekers naar de stad te halen. Een eerste stap om de groeiende leegstand een halt toe te roepen.

In reactie op een oproep van de Dordtse VVD gaf wethouder Van der Linden dinsdagavond aan open te staan voor ideeën van Dordtse winkeliers rondom de parkeertarieven. Enige voorwaarde is dat de ideeën een combinatie zijn van het versterken van de beleving in de stad en verlaging van parkeertarieven. Dordrecht kan deze nieuwe impuls goed gebruiken. "De groeiende leegstand in de binnenstad doet pijn. Elke kans om dit een halt toe te roepen moeten we aangrijpen,” zegt Dordts VVD raadslid Maarten Burggraaf.

Dordrecht heeft al een speciaal horecatarief in diverse parkeergarages. Voor 2,50 euro kunnen mensen hun auto zorgeloos parkeren tijdens een avondje uit. Een winkeltarief voor de nu nog rustige doordeweekse dagen zou dus helemaal niet zo gek zijn. Maar er zijn ongetwijfeld ook andere creatieve oplossingen te bedenken. VVD Dordrecht roept ondernemers en winkeliers op om hun ideeën te mailen naar info@vvddordrecht.nl

Lees meer over:

VVD parkeren binnenstad
Deel dit bericht met je vrienden!