zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Kunstenaars Teus Zantman en Onno de Bruyne denken aan doorstart kunstmarkt bij Groothoofd in de zomer

6 maart 2016

DORDRECHT -  In Dordrecht zijn enkele kunstenaars, waaronder Teus Zantman en Onno de Bruyne, bezig draagvlak te zoeken voor kunst op straat in de zomermaanden. Dat heette tot vorig jaar Place d'Ary op het Groothoofd en daarvoor het Scheffersplein onder leiding van Herman Koekkoek. Volgens Koekkoek waren er te weinig sponsors, dus gooide hij de handdoek in de ring.

Bij het Groothoofd lijkt een doorstart toch mogelijk.

Op internet is toch een oproep gedaan:

DOORSTART KUNSTMARKT AAN HET GROOTHOOFD?!
Hallo collega's, schilders, tekenaars, beeldhouwers en andere kunstenaars. Place d'Ary gaat vanwege financiële redenen niet meer door. Vele zomers is dit evenement op geweldige wijze door Herman Koekoek georganiseerd. Jammer dat het nu gaat stoppen.

Het is zo'n mooi evenement voor de stad Dordrecht. Wij, Onno de Bruyne en ik, hebben het initiatief genomen om te onderzoeken of het mogelijk is het evenement voort te zetten.

We zijn al in gesprek met de horeca (Yvonne Kilsdonk van Grand café Groothoofd/Jongepier en Ad Janssen van Bellevue. Ook zij vinden dat het evenement nieuw leven ingeblazen moet worden. Waarschijnlijk gaat dat niet onder de naam Place d'Ary en op een wat andere manier. Natuurlijk moeten er nog de nodige stappen worden gezet zoals o.a. het verkrijgen van een vergunning en het zoeken naar passende muziek. Wij hopen op een 'doorstart' en zijn al heel erg enthousiast. Zijn jullie dat ook?

Laat ons dat dan weten (mag ook via een PB). Hopelijk zien we elkaar weer op het Groothoofd in de maanden juli en augustus.
Delen

Lees meer over:

Place d'Ary orstart
Deel dit bericht met je vrienden!