donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Infoavond over borstcorrecties in Albert Schweitzer Ziekenhuis

3 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Iedere vrouw – ongeacht leeftijd – die om welke reden dan ook wel eens heeft gedacht: ‘Zou ik iets aan mijn borsten kunnen laten doen?’ is op de avond van woensdag 30 maart van harte welkom tijdens een informatieavond over borstchirurgie.

Deze vindt plaats in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst met de titel ‘Borstcorrecties, van verkleining tot vergroting’ is gratis toegankelijk. Aanmelden is nodig en kan op www.asz.nl

Op deze avond zetten de plastisch chirurgen Fientje van der Veen (foto) en Kees IJsselstein de mogelijkheden uiteen. Van der Veen: “Een verkleining van borsten die (te) zwaar zijn, valt meestal onder de verzekerde zorg. Deze vrouwen hebben vaak nek- of rugklachten of hinder bij werk en sport. Een vergroting heeft in principe nooit een medische indicatie en wordt niet door de verzekeraar vergoed.”

Het liften van de borsten zit daar een beetje tussenin. “Het kan medisch noodzakelijk zijn, wanneer iemand bijvoorbeeld heel sterk is afgevallen en daardoor slappe borsten heeft gekregen. Op deze avond vertellen wij over al deze ingrepen wat onze methoden en technieken zijn, wat er bij de operaties komt kijken en wat eventueel vergoed wordt en wat niet.”

Het enige wat op de avond van 30 maart niet aan bod komt, zijn borstreconstructies na borstkanker. Dit is een heel specifiek type operatie, dat regelmatig afzonderlijk wordt belicht. Het gaat nu dus uitsluitend om de correcties.

Op de avond van is er naast de presentaties van de specialisten volop gelegenheid tot vragen stellen. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium van de locatie Dordwijk.

Deel dit bericht met je vrienden!