donderdag 26 november 2020

Alles over Dordrecht

Sluiting Cafe St Joris vanwege illegale gokactiviteiten

3 maart 2016

DORDRECHT -  De gemeente Dordrecht heeft Café St. Joris aan de Sint Jorisweg 1 opdracht gegeven om de zaak te sluiten vanwege illegale gokactiviteiten die geconstateerd zijn in januari 2016. Het café wordt voor 1 maand gesloten. Voor eenzelfde overtreding heeft de eigenaar in oktober 2015 een waarschuwing gekregen. Daarop zijn niet voldoende maatregelen getroffen om het illegale gokken een halt toe te roepen in het horecabedrijf. De controles van de politie vonden plaats in het Veiligheidsrisicogebied. Hieronder valt ook het Lijnbaangebied.

In januari 2016 heeft een preventief fouilleeractie plaats gevonden in een deel van het centrum van Dordrecht. De preventief fouilleeracties vond plaats in de buurt van het Lijnbaangebied. Daarbij heeft de politie ook bezoekers van Café St. Joris gecontroleerd. In de uitspanning zelf werd een computer aangetroffen waarop illegale gokwebsites getoond werden. Door het aanbieden van illegale gokactiviteiten, handelt de eigenaar in strijd met de Wet op de Kansspelen. Illegaal gokken is een strafbaar feit. Op het toestaan van het plegen van strafbare feiten (namelijk het illegaal gokken) kan de burgemeester de exploitatievergunning schorsen of intrekken.

Burgemeester A.A.M. Brok heeft besloten om café St. Joris voor een maand te sluiten. Dit omdat de eigenaar in oktober 2015 al een waarschuwing had ontvangen voor dezelfde overtreding. Toen werd een wedzuil in het pand aangetroffen. De eigenaar had na die overtreding voldoende maatregelen kunnen treffen om illegaal gokken tegen te gaan, maar is daar niet in geslaagd. De sluiting is dan ook terecht, meent de burgemeester.

Café St. Joris moet de deuren sluiten van 21 maart 2016 tot en met 20 april 2016. Als de eigenaar de deuren zelf niet sluit, zal de burgemeester de deuren laten sluiten.

Deel dit bericht met je vrienden!