donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Informatie over Referendum Associatieverdrag met Oekraine op stadskantoor te verkrijgen

1 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 6 april 2016 houdt Nederland een referendum over de Nederlandse goedkeuring aan het Associatieverdrag met Oekraïne. Als u kiesgerechtigd bent ontvangt u uiterlijk 23 maart via de post uw stempas. Met deze stempas kunt u aangeven of u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne bent.

U mag zelf kiezen in welk stembureau in Dordrecht u gaat stemmen. Een overzicht van alle stembureaus krijgt u samen met uw stempas thuisgestuurd. Ook vindt u een overzicht hiervan op www.dordtkiest.nl. Behalve het Stadhuis zijn alle stembureaus bereikbaar voor mindervalide kiezers. Neem uw identiteitsbewijs mee als u gaat stemmen! Uw identiteitsbewijs mag op 6 april maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Stempas kwijt?
Bewaar uw stempas goed. Zonder stempas mag u niet stemmen. Bent u uw stempas kwijt of is deze beschadigd? Vraag dan een nieuwe stempas aan. Dat kan schriftelijk, telefonisch of persoonlijk aan de balie. Uw schriftelijk verzoek moet uiterlijk 1 april bij de gemeente binnen zijn en u kunt een vervangende stempas telefonisch tot 4 april aanvragen via telefoonnummer 14 078. Een andere stempas kunt u ook aan de balie van de Stadswinkel tot 5 april 12.00 uur persoonlijk afhalen. Kijk voor informatie over de openingstijden van de Stadswinkel op deze website

Ná 22 februari 2016 ingeschreven in Dordrecht?
Op 22 februari 2016 stelt elke gemeente haar kiezersregister vast. Deze datum bepaalt in welke gemeente u kunt stemmen. Bent u ná 22 februari 2016 vanuit een andere gemeente ingeschreven in Dordrecht? Dan wordt uw stempas op het oude adres bezorgd. Vraagt u in dat geval in uw vorige gemeente na wat de mogelijkheden zijn om uw stem uit te brengen. Bent u ná 22 februari 2016 in Nederland ingeschreven? Dan kunt u helaas bij dit referendum uw stem niet uitbrengen. 

Meer informatie
Op www.verkiezingen2016.nl en www.dordtkiest.nl vindt u meer  informatie over het referendum en de Associatieovereenkomst met Oekraïne. Heeft u geen internet? Bel ons gerust via telefoonnummer 14 078. Wij sturen dan een samenvatting naar u op. Vanaf 9 maart kunt u aan de receptie van het Stadskantoor een kopie van de tekst van de goedkeuringswet en van de Associatieovereenkomst aanvragen.

Deel dit bericht met je vrienden!