maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Zwijndrecht-schaker Kees van 't Hoff verrassend koploper bij de Willige dame in Dordrecht

24 februari 2016

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT – Met een score van 3 uit 3 staat Zwijndrecht 1 speler Kees van ’t Hoff verrassend bovenaan bij schaaksociëteit de Willige Dame.

Hij versloeg clubkampioen Joop de Jong, zo meldt de regionale schaaksite van Tom van Bokhoven: Tomsschaakboeken .nl
Van ’t Hoff is een enthousiaste schaker, die op papier de mindere is van Joop de Jong, maar in het laatste kampioenschap in poffertjessalon Visser aan de Dordtse Groenmarkt bleef hij sterk overeind.

Teus Slotboom sr. , ook van Zwijndrecht 1, is opgerukt naar de tweede plek en ook dat is tegen de verhoudingen in op papier, maar maakt de competitie wel extra spannend.


Aanstaande dinsdag speekt de Willige dame in de hoogste regionale klasse de laatste thuiswedstrijd in Visser. Het sterke Sliedrecht komt op bezoek.
Meer schaaknieuws op Tomsschaakboeken.nl waarop het klockelaar-schaak op de voet wordt gevolgd. Bert Dobber is er koploper, die overigens van Tom van Bokhoven zijn eerste nederlaag kreeg aangeboden.

Schaker Kees van 't Hoff is ook in het organiseren van schaakzaken een bekende in de regio. Hij zit in het bestuur van sc. Zwijndrecht en zwaait binnenkort na tien jaar af als penningmeester van de regionale schaakcommissie. Van 't Hoff begon overigens als jeugdspeler van Zwijndrecht en alhoewel hij inmiddels in Dordrecht al jaren woont, bleef hij die club trouw. Als extra training schaakt hij ook al 14 jaar mee bij de schaaksoos in poffertjessalon Visser, waarbij Jaap Mol vanaf 1968 betrokken is.

Jaap Mol werd tien keer kampioen van de schaakclub in zijn zaak. Nico van Bijlevelt, die meer dan 30 jaar achter de bar stond in Visser, werd vier keer nummer één. Bij de Willige Dame worden elke week circa acht partijen voor het kampioenschap gespeeld. De soos die werd opgericht in 1983 heeft in de zaak zelfs een eigen vaandel hangen om de identiteit te benadrukken. Vanaf 1847 wordt er in de stad Dordrecht in de binnenstad al geschaakt, waarbvij een schaaksoos (koffiehuisschaak) en de schaakclub de vervoermiddelen zijn van de sport. Kees van 't Hoff komt op 8 maart voor de vierde ronde in actie in Visser om zijn eerste plek te verdedigen.

Deel dit bericht met je vrienden!