vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

Gemeente krijgt opnieuw gelijk: Elite Lounge Bar mag niet open

23 februari 2016

DORDRECHT -  De Elite Lounge Bar heeft in augustus 2015 gehoord dat het niet open mag, omdat het de benodigde vergunningen niet van de gemeente Dordrecht zal krijgen. Dit vanwege de vondst van een hennepkwekerij in het pand aan de Lange Breestraat 3. De eigenaar van de bar heeft inmiddels verschillende pogingen gedaan om zijn zaak toch geopend te krijgen. Bij een tweede voorlopige voorziening is deze week wederom bepaald dat de vergunningen terecht zijn geweigerd. Hiermee is opnieuw bevestigd dat illegale hennepteelt – of het nu om een woning of bedrijfspand gaat – grote gevolgen kan hebben voor eigenaren en gebruikers van panden.

In augustus 2015 heeft de gemeente besloten dat de Elite Lounge Bar geen exploitatie-, drank- en horecavergunning krijgt. Nog voor de opening is er een hennepkwekerij aangetroffen op de bovenverdieping van het pand. De burgemeester is van mening dat de huurder en de leidinggevende hier kennis van hadden kunnen hebben.

De eigenaar is daarop een bezwarenprocedure gestart en heeft tegelijkertijd een voorlopige voorziening aangevraagd zodat de bar toch open kon zolang er nog geen uitspraak zou zijn van de bezwaarschriftencommissie. Eerst de voorzieningenrechter en later de bezwaarschriftencommissie waren van mening dat de burgemeester de vergunningen terecht geweigerd heeft.

De eigenaar is inmiddels een rechtbankprocedure gestart en heeft in afwachting van het oordeel van de rechter opnieuw een voorlopige voorziening aangevraagd. Wederom is dus door de voorzieningenrechter aangegeven dat de vergunningen door de gemeente terecht zijn geweigerd. In ieder geval zal Elite Lounge Bar niet open kunnen tot aan de uitspraak van de rechtbank.

Deel dit bericht met je vrienden!