zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht haalt eindelijke weer een winstpartij in het eigen huis

22 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft sinds 30 november weer een thuisoverwinning te pakken. De  Schapenkoppen hebben aan de Limburgse week drie punten over gehouden. Als laatste  Limburgse club kwam MVV langs in Dordrecht en dat kwam goed uit voor de Dordtenaren,  die het duel met 1-0 wisten te winnen.

Pover Dordrecht
Het eerste gevaar van de Schapenkoppen kwam van de voet van Van Weerdenburg. Met een mislukte voorzet werd hij gevaarlijk, de bal daalde net over het doel van de bezoekers. Na zes minuten was het MVV met hun eerste poging op doel. Guvenc kreeg de bal op de paal en  in de nastoot moest de Dordrecht-goalie redding brengen om de openingstreffer te voorkomen van Verheijdt. Diezelfde Verheijdt kopte de bal nogmaals op de paal voor Limburgers.

Het spel van de  Dordtenaren was alles behalve plezierig om naar te kijken. Het was heel pover en voorzichtig. De aanvallen die er waren kwamen van de zijkanten en de voorzetten waren niet altijd even zuiver. Na bijna een half uur in de eerste helft was het Jordy Vleugels die een afvallende bal net langs de  verkeerde kant van de paal schoot. Dit was het enige gevaar van de Schapenkoppen in de eerste  helft.

Dordt herstelt eerste helft
De tweede helft begon veel belovend met Alvin Daniels die aan de rechterkant een goede voorzet  in huis had. Topscorer Janga kon er niet bij om de voorzet te promoveren tot doelpunt. De  vleugelaanvaller zorgde voor het meeste gevaar aan de Dordtse zijde. Hij won meters, gaf voorzetten en passeerde zijn man.

Ruim een uur op de klok gespeeld te hebben, weer was het de Dordtse aanvaller die zijn man prima voorbij speelde en de bal op Alban Bunjaku speelde. De middenvelder draaide weg van zijn tegenstander maar werd neergehaald in de zestien meter, zo kreeg Dordrecht hulp van Maastrichtse zijde doormiddel van een strafschop. Rangelo Janga  schoot de penalty hard in linkerhoek en liet MVV-doelman Coppens kansloos.

Een kwartier voor tijd was het MVV met een gevaarlijke aanval maar daar stond Robbert te Loeke goed opgesteld en
hield de bal met zijn benen uit het Dordtse doel. Kort voor de wedstrijd eindigde besliste Daniels  bijna het duel maar doelman Coppens lag in de weg. FC Dordrecht speelde een sterke tweede  helft en maakte het spel van de eerste helft goed.

Zo hield de ploeg van van den Ham voor het  eerst dit kalenderjaar de drie punten op de Krommedijk.

Scoreverloop: ’63 Janga (P)

Opstellingen:
FC Dordrecht: Te Loeke, Van Wermeskerken, Gravenberch, Fortes, Van Weerdenburg, Vleugels,
Daniels, Chacon (24’ Bijl), Janga, Bunjaku (81’ De Greef) en De Bondt (85’ Lumu).
MVV: Coppens, Ciranni (82’ Odutayo), Pereira (73’ Martina), Knops, Moustafa, Ippel, Peeters,
Palacios-Macedo (69’ Polizzi), Guvenc, Verheijdt en Croux.

Bijzonderheden: arbiter Martens gaf geel aan Vleugels, Janga (FC Dordrecht) en Pereira (MVV)

Tekst: Niels Beenakkers

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!