donderdag 13 augustus 2020

Alles over Dordrecht

CDA vraagt aandacht voor veiligheid OV na aanvaring waterbus

17 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -  CDA vraagt aandacht voor veiligheid OV na aanvaring waterbus

Openbaar vervoer moet veilig zijn, ook op het water. Dat zeggen CDA-Statenleden Maurits de Haan en Muzaffer Cetin naar aanleiding van de zesde aanvaring van een waterbus met een binnenvaartschip. Het CDA wil dan ook weten of de provincie maatregelen neemt om ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Op donderdag 4 februari kwam de waterbus bij Ridderkerk in aanvaring met een binnenvaartschip. Niemand raakte gewond, maar er was veel materiële schade. Het was de zesde aanvaring tussen een waterbus en een binnenvaartschip in nog geen twee jaar tijd. Over de toedracht is nog niets bekend.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft de ambitie vervoer over water te stimuleren en waar mogelijk uit te breiden. Het CDA juicht deze plannen toe. "Maar dan mag er geen twijfel bestaan over de betrouwbaarheid hiervan,” zeggen Statenlid Cetin en De Haan​.

Namens de CDA-fractie stelden Cetin en De Haan schriftelijke vragen aan het college. “Wij willen graag weten of het nodig is de veiligheid en betrouwbaarheid van de waterbus te verbeteren. Voor het CDA is het van essentieel belang dat openbaar vervoer over water veilig is.”

Lees meer over:

CDA waterbus veiligheid aanvaring
Deel dit bericht met je vrienden!