maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordtenaar Erik van Heijningen in de race voor voorzitterschap Europese zwemfederatie LEN

8 februari 2016

DORDRECHT - Erik van Heijningen is alom bekend in de Nederlandse en wereld zwemwereld. De oud-wethouder van Dordrecht is vanaf vandaag in de race om voorzitter te worden van de Europese zwemfederatie LEN.

De nieuwe voorzitter wordt op 8 mei bekend tijdens een verkiezingcongres van de LEN in Londen. Van Heijningen neemt het op tegen de huidige preses van de Europese bond, de Italiaan Paolo Barelli.

Van Heijningen, die eerst officier van Justitie was, werd in 1997 ontdekt door de top van de VVD in Dordrecht (toen de oud-wethouders Dirk ten Veen en Nico Maas). Hij werd snel wethouder en politiek leider van de VVD. Later werd Erik gedeputeerde van de provincie en ook burgemeester. Momenteel werd hij voor de Raad van State.

Ondanks zijn openbare functies, was hij vaak in de vroege ochtend in het Wantijbad te vinden om baantjes te trekken. Hij had ook snel een eigen sleutel om binnen te kunnen komen, want al vroeg riep de openbare plicht ook hem.

Van Heijingen is sinds 2001 de voorzitter van de KNZB. Hij wil de Europese bond moderniseren en sterker maken. Onder zijn voorzitterschap organiseerde de KNZB diverse Europese kampioenschappen in Nederland.

Deel dit bericht met je vrienden!