donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente houdt social media goed in de gaten

4 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Webcare: dienstverlening op Social Media. Het beantwoorden van vragen op social media werd al langere tijd gedaan bij de gemeente, maar kreeg nog niet eerder een vaste plek in de organisatie. Een team van medewerkers beantwoordt vanaf 11 januari 2016 dagelijks de vragen die via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest gesteld worden. Tijdens kantooruren (ma-vrij van 09.00 tot 17.00 uur) wordt binnen 2 uur een eerste reactie gegeven aan de vraagsteller.

Eerste resultaten
Uit een eerste meting is gebleken dat 80% van de online vragen tijdens kantooruren binnen 2 uur beantwoord wordt. Mensen reageren positief op de beantwoording via social media: "Dank voor de snelle reactie", "Mooi zo", "Dank voor de info, we wachten het af". Het vragen stellen op een snelle, digitale, maar toch ook persoonlijke manier is hierdoor nog makkelijker geworden.

Voorbeelden van contact via social media
Inwoner: de straatlantaarns doen het niet in …straat #...wijk
Gemeente: In deze donkere dagen is het natuurlijk wel fijn dat de verlichting het doet. Ik heb je melding a/d afdeling doorgegeven. ^jme
Inwoner: fijn! Mijn dank!
Inwoner: ze doen het weer. #verlichting #...straat #...wijk. Bedankt
Gemeente: Mooi! Graag gedaan. ^jme
Inwoner: Wijkmelding gedaan via app van slecht straatwerk waardoor gr plassen ontstaan. Nu al aangepakt! Hulde @gem…
Gemeente: Hoi C, wat superleuk om te lezen en te zien. Ik ga je complimenten doorgeven aan mijn collega's van afdeling …. ^RJ

Social media & Chat
Dordrecht is actief met Twitter (@gemdordrecht) en heeft ruim 7800 volgers. De Facebookpagina 'Gemeente Dordrecht' heeft bijna 3000 volgers. Sinds vorig jaar is de gemeente ook op Instagram en Pinterest actief Het LinkedIn account (2800 volgers) wordt vooral ingezet bij de verkoop van gemeentelijke panden en vacatures. Later dit jaar wordt het ook mogelijk om via chat met de gemeente contact te hebben.

Persoonlijk, snel en digitaal
Gemeente Dordrecht werkt continu aan de ontwikkeling van dienstverlening. Met de ontwikkelingen op social media geeft de gemeente invulling aan dienstverlening die Persoonlijk, Snel en Digitaal is.

Wilt u persoonlijk langskomen?
De Stadswinkel heeft nieuwe openingstijden:
- maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur
- dinsdag en donderdag van 14.00 tot 19.30 uur.

Lees meer over:

gemeente social media twitter
Deel dit bericht met je vrienden!