maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

VoorleesExpress maakt kennis met MKC De Mozaïek

2 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens de Nationale Voorleesdagen lezen voorlezers van Stichting Voorlezen voor aan alle peuters en kleuters van het Montessori Kindcentrum De Mozaïek. Ouders ontvangen informatie over VoorleesExpress Dordrecht. Leerkrachten leren het project, de voorlezers en projectleiding beter kennen.

In augustus van dit jaar sluit De Mozaïek zich aan bij het project. Karin Groenendijk (directeur): “Wij (kinderen, ouders en leerkrachten) zijn erg enthousiast over de VoorleesExpress.”

De werving van de gezinnen vindt plaats via de leerkrachten en pedagogische medewerkers. Stichting Voorlezen werft de vrijwilligers. De stichting komt graag in contact met mensen die van voorlezen houden, 18 jaar of ouder zijn en (vanaf eind augustus) elke week tussen twee en vier uur tijd hebben   voor ‘hun’ voorleesgezin en de projectbijeenkomsten, zoals workshops en voorlezers bijeenkomsten.

VoorleesExpress Dordrecht
VoorleesExpress is een landelijk project dat lokaal wordt uitgevoerd. In Dordrecht voert Stichting Voorlezen VoorleesExpress Dordrecht uit.

VoorleesExpress is een taalstimuleringsproject voor kinderen tussen twee en acht jaar. Gedurende twintig weken komt een vrijwillige voorlezer elke week voorlezen aan een kind met een (dreigende) taalachterstand. In deze periode wordt de ouder gestimuleerd het voorlezen over te nemen. De vrijwillige coördinatoren zijn de (pedagogische) spil in het project. Zij onderhouden het contact tussen het gezin, de voorlezer en de school en geven tips over het voorlezen.

Stichting Voorlezen
Stichting Voorlezen maakt zich sterk dat er aan iedereen die daar baat bij heeft wordt voorgelezen. Dus zowel aan kinderen uit leesarme milieus, als aan laaggeletterden en ook aan mensen met dementie of andere (tijdelijke) ziekten waardoor zelf lezen moeilijk is. De stichting doet dat door initiatieven te nemen om de voorleescultuur in onze samenleving te versterken; om (nieuwe) voorleesprojecten sterker in te bedden tussen andere aanverwante projecten en programma’s en om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Stichting Voorlezen neemt deel aan het Bondgenootschap Laaggeletterdheid Drechtsteden en het Platform Doorgaande Lijn.

Contactgegevens
Voor aanmelding als vrijwilliger bij VoorleesExpress Dordrecht stuurt u een mail naar dordrecht@voorleesexpress.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!