Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Speciaal behandelcentrum voor MS-patiënten uit regio'
01feb 2016

Speciaal behandelcentrum voor MS-patiënten uit regio

DORDRECHT - Onder grote belangstelling van patiënten en zorgverleners, is in Dordrecht het nieuwe MS-Centrum in het Albert Schweitzer ziekenhuis officieel van start gegaan. Het is een gespecialiseerd kennis- en behandelcentrum voor de circa 450 mensen met multiple sclerose uit de regio die patiënt in het ziekenhuis zijn.

In het vaste behandelteam werken MS-neurologen en -verpleegkundigen samen met een revalidatiearts, een uroloog en een medisch psycholoog. De patiënten zien zodoende altijd dezelfde gezichten voor de behandeling, begeleiding en voorlichting over hun ziekte. Het MS-Centrum heeft daaromheen nog een kring vaste zorgverleners die ingeroepen kunnen worden: onder anderen de oogarts, fysio- en ergotherapeut, logopedist en diëtist. Het behandelen van MS is namelijk altijd maatwerk en vereist vaak veel overleg tussen disciplines.

"Wij kiezen samen met u de optimale behandeling", zei neuroloog en grondlegger van het centrum Désirée Zemel tegen de patiënten. "Alle behandelingen bij MS zijn bij ons mogelijk. Dichtbij huis hebben we een breed kennis- en samenwerkingsnetwerk voor u opgericht." Zorggroep Crabbehoff en Rijndam Revalidatie zijn hierin vaste externe partners.

Het Nationaal MS Fonds, de landelijke patiëntenbelangenvereniging, is meteen al zó overtuigd van de kwaliteit van het nieuwe centrum, dat het Vlinderkeurmerk voor goede MS-zorg is toegekend. Omdat het fonds bij de opening niet aanwezig kon zijn, nam de Tilburgse neuroloog en MS-expert prof. dr. Leo Visser de honneurs waar: hij overhandigde symbolisch het keurmerk aan het MS-behandelteam.

Foto: Prof. Dr. Leo Visser (rechts) overhandigt het Vlinderkeurmerk aan het vaste team van het nieuwe MS-Centrum.Deel dit bericht met je vrienden!